Домашній майонез

Рецепти

Ретельно відокремте 2 жовтки від білків, видаляючи також джгутики. Яйця бажано брати домашні. Якщо боїтеся сальмонельозу, візьміть перепелині у співвідношенні 1:4 (тобто замість 2 курячих жовтків потрібно взяти 8 перепелиних). Трохи посоліть жовтки та розітріть в одному напрямку ложкою. Збивати міксером не потрібно, майонез вийде таким же смачним, але через велику кількість повітряних бульбашок термін його зберігання скорочується до 1-2 діб. Продовжуючи розтирати, додайте краплю рослинної (в ідеалі – оливкової) олії, розмішайте до повного з’єднання з жовтком, і лише після цього додайте наступну порцію. Щоразу порція масла стає все більше. Розтирайте в одному напрямку, щоразу домагаючись повної однорідності. На 2 жовтки у вас піде близько 300 г олії. З кожним разом суміш ставатиме все густіше. Отриману суміш посоліть і поперчіть до смаку, додайте готову гірчицю, перемішайте і додайте лимонний сік або оцет. Суміш побіліє і нагадуватиме покупний майонез, але тільки на вигляд, але ніяк не за змістом.